Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pochówek Jaruzelskiego

Mihau.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy Was też denerwują Ci wszyscy co tak głośno prostują/protestowali na pogrzebu Jaruzelskiego. Nosz kurwa, ominę fakt, że 3/4 nie wie o czym mówi lub są zbyt młodzi na stan wojenny. Na FaceBooku, Youtube, wszędzie jakieś teksty typu "sierpem i młotem czerwoną hołotę", "niech Rosjanom go sprzedają". Rozumiem, że w czasie 81'-83' zginęło z rąk ZOMO-wców kilkadziesiąt niewinnych ludzi, ale spójrzcie na to z innej strony. Jeżeli, generał nie wprowadziłby stanu wojennego w Polsce, to wkurwiony ZSRR, by wjechał samemu czołgami i działo by się coś ala dzisiejsza Ukraina/Krym. Wybrał po prostu mniejsze zło.

Opublikowano

Mogą się buntować i mają do tego prawo bo ich rodziny mogły przez takich typów się rozpłynąć, co z tego że nie żyli wtedy skoro np. dzięki stanu wojennemu nie mieli rodziców i sami musieli się wychowywać na ulicy w biedzie. Nie wiadomo co by zrobiło ZSRR, nikt nie jest wszechwiedzący. 

btw. to tylko 1 człowiek z miliardów itd. na świecie, jego zgon to tylko statystyka, po śmierci jest bezużytecznym kawałkiem mięsa więc nie wiem poco drążyć temat.

Opublikowano

"a ja mam to w dupie" Są ważniejsze problemy niż pochówek Jaruzela, który i tak nie wiedział czy Ruscy wejdą czy nie wejdą.Dla mnie mogliby go pochować na Wawelu skoro pochowali tam zdrajcę Kaczyńskiego, który podpisał Traktat Lizboński.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...